Bosanski maneken Esnaf Bronja oženio se svjetskom blogericom

Bosanskohercegovački maneken i glumac Esnaf Bronja s adresom u Holivudu stao je na ludi kamen u Los Anđelesu oženivši se poznatom svjetskom blogericom Evon Vehab (Wahab) koju na Instagramu prati čak 1,9 miliona ljudi.

– Uspješan brak nije kada možete živjeti u miru sa svojom ženom, već kada ne možete živjeti u miru bez nje – napisao je Bronja u opisu fotografije s prelijepom suprugom.

Evon je inače iz Bafala u Njujorku, a ima kurdsko porijeklo. Poznata je po svom YouTube kanalu “Makeup By Evon” koji je ostvario više od 2,5 miliona pregleda od svog stvaranja u januaru 2011. godine iako je krenula kao samouka vizažistica.

Podsjećamo, put do Los Anđelesa, gdje ljudi iz cijelog svijeta dolaze da ostvare snove, za bh. manekena i glumca Esnafa Bronju nimalo nije bio lagan. Njegova porodica preselila se u toku rata u Njemačku, a onda u Ameriku, u kojoj se Bronja i rodio.  

Holivudski san

– Veoma je teško doći do Holivuda, ali napornim radom, velikom željom za uspjehom i, naravno, uz pomoć porodice, sve se može, pa se tako i moj holivudski san polako ostvaruje. Što se tiče glume, još učim i trudim se da dođem do neke velike uloge, jer se nadam da moje vrijeme tek dolazi – rekao nam je svojevremeno Bronja.

Ovaj uspješni Bosanac u Americi iza sebe ima veliki broj modnih revija za različite brendove, a neki od njih su “Tom Ford”, ETRO, “Giorgio Armani” te mnogi drugi. Osim ovih kampanja, za njega najveći uspjeh do sada je učestvovanje tri godine uzastopno na velikom i prestižnom holivudskom Oskaru, kao i na proslavi 90. rođendana “Micky Mousea” te angažman u šouu “Micky Spectacular” na “Disney” kanalu.

Esnaf je imao i susret s nekadašnjim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom (Barack) na jednom prestižnom događaju.

– S predsjednikom Obamom imao sam čast da se upoznam prilikom gala večere u Holivudu, gdje me je poslala agencije da učestvujem kao jedan od uspješnih modela. Bila mi je velika čast rukovati se i biti s velikim čovjekom svijeta, kao i s mnogim drugim političarima i poznatim ličnostima američkog sporta i javnosti – rekao je Bronja.

(avaz)

pressmedia.ba/