Lalatović: Ova uprava Vojvodine može da bude nezadovoljna samo mojim jezikom

Ljubav Nenada Lalatovića i Novog Sada, odnosno Vojvodine, traje u svom drugom mandatu, a možda joj se još jednom bliži kraj. Trener Vojvodine je ove zime imao ponude da ode iz kluba, ali će ostati barem do ljeta.

Ljubav Nenada Lalatovića i Novog Sada, odnosno Vojvodine, traje u svom drugom mandatu, a možda joj se još jednom bliži kraj. Trener Vojvodine je ove zime imao ponude da ode iz kluba, ali će ostati barem do ljeta.

Tada bi na klupu popularne Voše mogao da sedne njen nekadašnji fudbaler Radovan Krivokapić, o kojem Nenad Lalatović, saigrač iz Crvene zvezde, ima samo riječi hvale. A Krivokapić se uklapa i u koncepciju koju Vojvodina želi da uspostavi. Forsiranje mladih igrača je bio njegov zadatak tokom prethodnog boravka u klubu, pa bi se sada snašao, piše Mondo.

Temperamentni trener Vojvodine ističe da bi i narednog ljeta lako mogao da pronađe klub, ukoliko ne produži saradnju sa Novosađanima.

”Ja ću i narednog ljeta, kad mi istekne ugovor, lako pronaći klub. Ako uprava kluba ne bude zadovoljna dobrim rezultatima, time što obaramo sve rekorde, trofejima, ako ne budu htjeli da produže ugovor… Ova uprava može da bude nezadovoljna samo mojim jezikom. Moj jezik jeste dugačak, ali je ispravan, pravedan i dobronameran”, rekao je Lalatović.

Ipak, ima i onih kojima se njegov rad ne dopada.

”Vojvodina je moja druga kuća. Ja sam često govorio da bih radio ovdje sve do odlaska u inostranstvo. Mislim da to nekima ne odgovara, voljeli bi da se oni mnogo više pitaju. Ali, ja se pitam i Vojvodina ima rezultate’‘, kaže trener novosadskog tima.

Čovjek koji je Vojvodini donio trofej u Kupu Srbije prethodne sezone ističe da mu je jedan od ciljeva kada se vratio u Novi Sad bio da dječaci iz tog grada počnu da navijaju za lokalni klub, a ne za Zvezdu i Partizan.

Usput, u intervjuu za zvanični YouTube kanal kluba, Nenad Lalatović je možda i imenovao svog nasljednika na klupi Novosađana.

”Moram da pohvalim Radovana Krivokapića koji je sjajan trener, a trenutno nema posao. Mislim da bi Vojvodina trebalo da se pozabavi njime, da ga vrati ovdje i da mu posao. Radovan Krivokapić je kao mlad trener gurao brojne mlade igrače u tim, po sedam ili osam igrača. Vojvodina je tada tražila da se daje šansa mladim igračima, ali kada nije bilo rezultata, nisu stali iza svog trenera”, rekao je Lalatović.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde ima ugovor sa novosadskim timom do kraja tekuće sezone, a već ove zime se pričalo o njegovom odlasku. Zainteresovan je bio Borac iz Banje Luke, ali do saradnje nije došlo.

KOMENTARI