Fejsal Mulić obavio ljekarske preglede, samo ga još potpis dijeli od prelaska u korejski Seongnam

Fejsal Mulić, napadač Veleža, uskoro bi mogao napustiti Rođene. Kao nova destinacija korpulentnog napadača pominje se FC Seongnam.

Fejsal Mulić, napadač Veleža, uskoro bi mogao napustiti Rođene. Kao nova destinacija korpulentnog napadača pominje se FC Seongnam.

Mulić je već obavio ljekarske preglede u Mostaru, a sada je ostalo još samo da potpiše ugovor, piše Faktor.

A koliko će Velež zaraditi odlaskom sjajnog napadača? Nezvanično, Mulić će u Seongnam na polugodišnju posudbu koja će Rođenim osigurati 100.000 američkih dolara (oko 160.000 KM).

Uz to, ovaj klub se obavezao da će nakon isteka posudbe otkupiti Mulićev ugovor za 120.000 dolara, a sa bonusima i do 150.000 dolara (240.000), što znači da će Rođeni transfer korpulentnog napadača naplatiti oko 400.000 KM.

S obzirom na to da je Mulić ljetos kao slobodan igrač stigao u Velež, posao sa južnokorejskim klubom može se ocijeniti kao odličan. U prvom dijelu sezone odigrao je 19 utakmica i postigao devet golova.

Ugovorom sa Veležom vezan do 30. juna 2022. godine.

Mulića bi u dresu Rođenih mogao zamijeniti Panagiotis Moraitis, grčki napadač koji je donedavno nosio dresu podgoričke Budućnosti (postigao gol protiv Sarajeva u trećem pretkolu Evropske lige).

KOMENTARI