Hoće li Enra Suljić protivno nalogu inspekcije sprovesti silu i zakazati sjednicu za smjenu Čavaljuge?

Dekanesa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Semra Čavaljuga uputila je pismo članovi Nastavno-naučnog vijeća (NNV), a u kojem je navela kako ne može sazvati sjednicu NNV-a jer je zakazivanje sjednice zabranio prosvjetni inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, piše PRESS.

Saradnici direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović prontno su, nakon što je Čavaljuga vratila u nastavni proces prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, zatražili održavanje sjednice NNV-a na kojoj bi Čavaljuga bila razriješena.

“Ukoliko, kao što je najavljeno u dopisu njihovog ovlaštenog predstavnika prof. dr. Enre Suljić od 5. januara 2021. godine, potpisnici Prijedloga za razrješenje sami sazovu i održe sjednicu, učinit će to na svoju vlastitu odgovornost i preuzet će posljedice koje zakon predviđa”, napisala je Čavaljuga u pismu upućenom članovima NNV-a.

Podsjećanja radi, provjetni inspektori jasno su utvrdili kako nisu stečeni uslovi za provođenje postupka prijevremenog razrješenja dekanese Medicinskog fakulteta UNSA tj. da zahtjev Sebije Izetbegović nije u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom UNSA.

(PRESS)

pressmedia.ba