Oglasio se brat Eseda Radeljaša: Ako bude potrebno tražit ćemo obdukciju

Nakon što je jutros u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu preminuo novoizabrani načelnik općine Foča Esed Radeljaš oglasio se njegov brat Asim, piše Avaz.

Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno, tražit ćemo i obdukciju da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji – kazao je Asim Radeljaš za Fenu.

Zdravstvene komplikacije

On, između ostalog, navodi kako je Esed Radeljaš imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije s kojima je izgubio bitku.

Esed Radeljaš za načelnika općine Foča u FBiH izabran je na posljednjim lokalnim izborima, održanim u novembru prošle godine.

Proglasiti Dan žalosti

U ranijem periodu obavljao je funkciju ministra za privredu BPK Goražde, a bio je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo te osnivač Stranke za bolje Goražde.

Za danas je zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Foča u FBiH sa prijedlogom odluke da se dan dženaze Eseda Radeljaša proglasi Danom žalosti u ovoj lokalnoj zajednici. 

pressmedia.ba