Prvi crveni karton u dresu Barce: Messija očekuje žestoka kazna zbog udaranja Villalibrea

Sinoćnji poraz Barcelone od AThletica u Superkupu (2:3) obilježio je crveni karton za Lionela Messija koji je zaradio u 120. minuti utakmice. Argentincu je to prvi crveni karton u službenoj utakmici za Barcu.

Sinoćnji poraz Barcelone od Athletica u Superkupu (2:3) obilježio je crveni karton za Lionela Messija koji je zaradio u 120. minuti utakmice. Argentincu je to prvi crveni karton u službenoj utakmici za Barcu.

Čovjek koji je do sada samo dva puta bio isključen i to oba puta u dresu Argentine pretjerao je u udaranju protivnika na sredini terena tokom jednog duela u trku, a VAR mu to nije oprostio. Udario je Asiera Villalibrea, strijelca Bilbaova pogotka za 2:2 zbog kojeg su se igrali produžeci.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Prvi izvještaji iz Španije su zasad jako loši za Messija. Katalonski mediji pišu kako će zbog ovog čina biti žestoko kažnjen, čeka ga suspezija od najmanje četiri utakmice, a vjerovatno i duže.

Prvi od svoja dva crvena kartona u karijeri Messi je dobio 15. avgusta 2005. u prijateljskoj utakmici Argentine i Mađarske koja mu je ujedno bila i debi u reprezentaciji.

Tek 18-godišnji Messi ušao je u igru u 64. minuti umjesto Lisandra Lopeza i već nakon dvije minute morao je izaći iz igre jer je laktom udario igrača Mađarske. Tvrdio je da nije bilo namjere, ali sudija je bio nemilosrdan.

Drugi crveni karton zaradio je 14 godina kasnije kada je isključen 2019. godine na utakmici Copa Americe između Argentine i Čilea. Ušao je u okršaj s Garyjem Medelom u kojem su razmijenili nekoliko slabijih udaraca, a onda su obojica isključeni zbog naguravanja.

KOMENTARI