U Gradišci uhapšen osumnjičeni za krađu novca iz džamija

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška identifikovali su i lišili slobode lice iz mjesta Orahova kod ovog grada čiji su inicijali S.B. za koje postoji sumnja da je počinilo krivična djela teške krađe iz dvije lokalne džamije.

Staničnom odjeljenju policije Orahova je 13. januara prijavljeno je da je izvršena provala u džamiju u tom mjestu, te da je na isti način izvršena provala i u drugu džamiju u Orahovi u oktobru prošle godine, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici su operativnim radom došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela S.B. i maloljetno lice Đ.H, obojica iz mjesta Orahova.

Daljim radom utvrđeno je da su ta lica pronašla ključeve džamija, u čijoj unutrašnjosti su provalili kutije sa dobrovoljnim prilozima i ukrali 3.000 KM.

Nakon izvršenja tih krivičnih djela, lica su po izlasku iz džamija ponovo zaključali objekte i ključeve ostavili na mjestu gdje su ih i pronašli.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti i da se prema maloljetnom licu preduzmu mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

BHRT