Bivši fudbaler Širokog želi stopama kolege Saničanina: U Srbiji nikada nisam doživio neprijatnost

Slavko Bralić, nekadašnji fudbaler Širokog Brijega koji igra odlično u dresu Vojvodine, poručio je kako sanja obući dres Hajduka, ali i hrvatske fudbalske reprezentacije.

Slavko Bralić, nekadašnji fudbaler Širokog Brijega koji igra odlično u dresu Vojvodine, poručio je kako sanja obući dres Hajduka, ali i hrvatske fudbalske reprezentacije.

Rođeni Splićanin je tri godine igrao za Široki Brijeg. Nakon toga je preko Azerbejdžana i Grčke stigao u Vojvodinu gdje igra odlično. U razgovoru za Mozzart Sport je otkrio kako nikada u Srbiji, kao hrvatski fudbaler, nije doživio neku neprijatnost.

“Igrači su me prihvatili najbolje moguće. Među igračima nije važno koje sam nacionalnosti, boje kože i vjere. To je profesionalizam, svi smo mi prijatelji i van terena i na njemu, tako da što se toga tiče Novog Sada imam prijatelja u klubu i van kluba i sa svima imam normalan odnos. Nikada nigdje na terenima u Srbiji nije bilo neprijatnosti”, rekao je Bralić i osvrnuo se na svoju prvu ljubav, Hajduk:

“Hajduk mi je velika ljubav. Svako ko je iz Splita voli Hajduk i to je najnormalnija stvar. Ako ne voliš Hajduk, kažu da nisi normalan. Veliki sam navijač Hajduka, pratim skoro svaku utakmicu kada sam u mogućnosti i ko zna, možda jednog dana i zaigram za Bijele.”

Njegov kolega iz stoperskog tandema, Siniša Saničanin, odličnim nastupima izborio je poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nešto slično sanja i Bralić.

“Kao što sam rekao za Hajduk, i nacionalni tim je moja velika ljubav. Svaki igrač sanja da igra za svoju državu. Tako je i meni san da igram za Hrvatsku, to sam sanjao odmalena. Dok god igram fudbal nadat ću se da ću jednom dobiti poziv. Hrvatska ima vrhunsku reprezentaciju, ne znam da li se moje igre prate, ali ako Bog da jednog dana možda zaslužim poziv”, zaključuje Bralić u razgovoru za Mozzart Sport.

KOMENTARI