Počinje masovna vakcinacija, u Srbiju stiže 250.000 doza Sputnik V vakcine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na početku sjednice državnog vrha i operativnog tima za imunizaciju da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada neće pobijediti koronu, u zdravstvenom, ali i u ekonomskom pogledu. 

Vučić je najavio da danas počinje masovna vakcinacija građana Srbije kineskom vakcinom.

– Danas imamo jedan od najvažnijih sastanaka za budućnost i život Srbije. Treba da donesemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobijediti koronu- rekao je Vučić.

On se zahvalio svima koji su davali sve od sebe tokom pandemije da pomognu građanima i da se izbore s teškom bolešću. Zahvalio se i penzionerima koji su, kako kaže, trpili i bili najizloženiji udaru bolesti, ali i mladim ljudima, kojima je svim odlukama, bio otežan život.

– Ali, bili smo primorani da zaštitimo živote starijih – rekao je Vučić i dodao:

– Prvi smo iz regiona uplatili novac u COVAX sistem, poseban program u okviru EU kojim bi trebalo od EU da dobijemo značajne količine vakcina, ali još nismo dobili. U četvrtak je važan sastanak u Briselu, EU će vjerujem razumjeti potrebe i nas sa zapadnog Balkana, pa vjerujem da ćemo uskoro moći da računamo na nove vakcine. 

– Danas ili sutra bi trebalo da dobijemo još 250.000 doza Sputnjik V vakcina, 200.000 prve doze i 50.000 druge doze. Potpisat ćemo trilateralni ugovor sa Poljskom i Astrazenekom da preko Varšave dobijemo 800.000 vakcina i očekujemo je uskoro u Srbiji – rekao je Vučić.

https://pressmedia.ba/