Predsjednik pozvao nove ljude u Široki: Odlasci su neminovnost, pojedinci stvaraju lošu atmosferu

Predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg, Miro Kraljević, poručio je kako će tim sa Pecare ponovo igrati bitnu ulogu u bh. fudbalu.

Predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg, Miro Kraljević, poručio je kako će tim sa Pecare ponovo igrati bitnu ulogu u bh. fudbalu.

Uprkos brojnim odlascima tokom zime sa Pecare, Kraljević najavljuje razvoj mladih igrača koji će ponovo biti važna uloga u bh. fudbalu.

“Odlasci kapitena i drugih igrača, pa i sportskog direktora, životne su priče na koje ne možemo uvelike utjecati. Odlasci i dolasci igrača neminovna su stvar u fudbalu i općenito u sportu. Fudbal je sport kojim se igrači profesionalno bave i od kojega zarađuju svoj hljeb. Zato, ako se nekom našem igraču ukaže prilika za većom zaradom od one koju mi u ovom trenutku možemo pružiti, ne želimo im stajati na putu ličnog uspjeha. U Širokom Brijegu razvili smo infrastrukturu i stvorili uvjete za razvoj mladih igrača”, rekao je Kraljević i nastavio:

“Cilj nam je okupljati mlade igrače, razvijati njihove talente i stvarati kvalitetne igrače. U tome i uspjevamo i na to smo ponosni. No, to nikako ne znači kako nećemo posegnuti i za višim ciljevima ako nam se ukaže prilika. Stoga želim svima poručiti kako su bespotrebne i neosnovane negativne kritike o našem klubu, a koje se plasiraju u javnosti. Pojedinci stvaraju atmosferu s puno negativnosti, pesimizma i crnila kao da ništa ne valja. Poštovani igrači, članovi stručnog štaba i navijači, dugo sam i sam, na ličnom nivou izložen takvim konotacijama i zato Vam poručujem – ne uzimajte k srcu i zdravo za gotovo ono što pojedinci pišu ili pričaju o našem klubu. Kada bi se vodili samo onime što pojedinci pišu ili govore, ne bi našeg fudbalskug kluba odavno bilo. Želim naglasiti kako sam ponosan i zahvalan svima na dosadašnjim rezultatima, poglavito onima u prvom dijelu sezone kada su nas mnogi otpisivali i ostavljali na marginama. Uskoro ćemo održati Skupštinu kluba i izabrati neke nove ljude koji će nastaviti raditi i slijediti stope uspjeha našega kluba. Isto tako, pozivam sve ljude, naše privrednike kojima je ovaj klub u srcu da se odazovu i sukladno svojim mogućnostima dadnu svoj doprinos klubu koji je vjerojatno i najveći sportski brend našega grada. Na mjesto predsjednika Upravnog odbora može sjesti i neko drugi, ali kao gradonačelnik ovoga grada ne mogu i ne želim se micati od kluba. Uvijek ću biti na raspolaganju našem nogometnom ponosu. Dakle, nastavljamo raditi i dalje, stremiti višemu i boljemu, a na Vama je, poštovani igrači, da marljivo trenirate, igrate i borite se za boje i uspjeh ovoga kluba, ali i za svoj osobni uspjeh. Svaki uspjeh naših igrača i našega kluba je i naš osobni uspjeh. Želim Vam svima mnogo zdravlja i pobjeda kojima ćemo se zajedno veseliti. Uvjeren sam kako ćemo opet igrati značajnu ulogu u bh. fudbalu”, poručio je Miro Kraljević, predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg i gradonačelnik Grad Široki Brijeg u svojoj poruci igračima i navijačima “plavo-bijelih” na početku priprema za proljetni dio sezone.

KOMENTARI