Žuljević o odluci Suda BiH: Mi smo jedina zemlja na svijetu u kojoj sud štiti lopove!

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević rekao je za PRESS, povodom odluke Suda BiH da neće biti organizovano novo brojanje glasova za izbore u Mostaru, kako je BiH “jedina zemlja na svijetu u kojoj sud štiti lopove”.

“Zabranjeno otvaranje pandorinih kutija i sudskom odlukom bez presedana trajno sakrivena istina o lopovluku u Mostaru od građana Mostara. Hvala apelacionom sudu što je odlučio suprotno neoborivoj pravnoj argumentaciji i zdravoj pameti zaštiti lopove i ovjeriti krađu izborne volje građana”, rekao je Žuljević.

“Zahvalio” se i međunarodnoj zajednici koja je još jednom pokazala da joj je pragmatizam jači od svakog principa i koja je izdala vlastito obećanje građanima Mostara o fer i poštenim izborima.

“Nije prvi put, navikli smo od Vas. Danas je jasno da Mostar ostaje sramota EU, SAD i domaćih saveznika sa festivala lopovluka u Mostaru održanom 20.12.2020. Sramna je uloga međunarodne zajednice u sporazumu SDA/HDZ čija je implementacija ugrožena, jer je jasno da ponovnim brojanjem ne postoji 2/3 većina za njegovu realizaciju. Morate znati da su Vam građani poslali poruku da ne žele Vaš šovinistički djelidbeni sporazum bez obzira što ga silom gurate”, rekao je Žuljević.

Kako kaže, nama ostaje obaveza radi naše djece, da za evropske vrijednosti u Mostaru pobjedimo “balkanske” kadrove međunarodne zajednice i domaće lopove.

“Časno je danas ostati dio ekipe koja nije imala straha otvoriti sve vreće, znajući da je sve radila pošteno i nije silom mjenjala izbornu volju. Hvala građanima grada Mostara, što su dostojanstveno kao i uvijek podnjeli sramotu od onih koji nas sramote zadnjih 20 godina, a samo su imali jednostavnu namjeru nakon 12 godina časno i pošteno izabrati lokalni parlament. Nismo mi isti, mi nismo ni slični”, zaključio je Žuljević.

(PRESS)

pressmedia.ba