Narednih dana osjetno toplije, dnevne temperature zraka do 12 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za četiri milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Meteorolozi za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, a u planinskim dijelovima i malo snijega. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost.

Vjetar slab do umjeren, južnog i jugozapadnog smjera, a u planinskim dijelovima na momente i pojačan.

Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 21. januara, pretežno oblačno vrijeme očekuje se na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne, gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stepeni.

U petak, 22. januara, u Bosni i Hercegovini prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom na području Hercegovine, Bosanske krajine i na jugozapadu Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera s jakim, lokalno i olujnim udarima.

Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, a najviša dnevna između 6 i 12 stepeni.

U subotu, 23. januara, očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će tokom dana oslabiti i postupno prestati. U planinskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom.

Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, a najviša dnevna između 4 i 9, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

BHRT