Tegeltija i Satler razgovarali o političkim i ekonomskim temama

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Kako je saopšteno iz Vijeća ministara BiH, ovom prilikom Tegeltija je izrazio zahvalnost EU za pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u Bosni i Hercegovini, kao i za angažman i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Tegeltija je upoznao Satlera da Vijeće ministara BiH, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da evropske integracije ostaju u fokusu rada Vijeća ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Ovom prilikom, Tegeltija je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih bezbjednosnih agencija u regionu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

BHRT