“ZAPOŠLJENJE NAŠIJEMA MLADIMA (Prevljak)”: Pogledajte gdje i na koju platu su uhljebljeni SDA vijećnici sa Ilidže i njihovi predsjednici mjesnih odbora u ovoj Općini

SDA Ilidža u svom stilu opet briljira! Nakon predizborne kampanje koja će ući u svjetske anale političkih kampanja, SDA Ilidža nas je sinoć opet dobro nasmijala, ovaj put saopćenjem za javnost kojim obavještavaju građanstvo Ilidže o ”skandaloznim” potezima novoizabranog načelnika Nermina Muzura.

SDA Ilidža ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo, koja je zapravo u vlasništvu jednog piljara. nadaleko je poznata kao osinje gnijezdo nepotizma, nemorala i kriminala kako lokalnih tako i širih razmjera. 

Vezani tekst: Prevljak za TVSA: Strahovita mi je želja da mladi dođu do zaposlenja i zauzet ću se za ‘NJIHA’; Djelujemo preventivno – kad ljudima nestane vode pošaljemo cisternu

Takva organizacija sa kriminalnim pedigreom našla je za sebi shodno da glumi moralnu vertikalu i proziva Nermina Muzura da zapošljava sebi bliske ljude u općinski organ kao svoje saradnike. 

Javna je tajna da na Ilidži godinama niko nije mogao dobiti posao u javnoj službi ako nije blizak stranačkim organima, te ukoliko nije prošao kadrovsku komisiju onih koji su je iz sjene vodili i vode. Da bi se uspjelo držati ljude na okupu, išlo se čak i korak dalje, pa su nerijetko u Općinsko vijeće “gurani” samo ljudi koji su uhljebljeni u neku od državnih institucija, kako bi ih se uvijek držalo u šaci ukoliko bi odlučili u jednom trenutku da postanu buntovni SDA-ovci. 

Kao i svakom bahatom SDA klaunu tako se i kadroviku podrazumijevalo da će sve institucije biti pod vječitim patronatom Stranke demokratske akcije. 

Svi koji poznaju vijećnike koji dolaze ispred SDA na Ilidži znaju da je od 11 vijećnika, njih 9 uhljebljeno u neku od institucija, 1 je penzioner, a 1 sekretar općinske organizacije SDA Ilidža. 

Vijećnik Muhamed Omerović, direktor je JU Studentski centar Sarajevo, osnovna plata 2.859 KM.

Vijećnik Mahir Lokvančić, RUKOVODILAC SEKTORA ZA PODSTICAJNE MJERE ZAPOŠLJAVANJA I INFORMATIČKE POSLOVE, JU SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE KANTONA SARAJEVO, OSNOVNA PLATA 1.831 KM.

VIJEĆNIK MIDHAT KARIĆ, POMOĆNIK DIREKTORA SEKTORA ZA MUZEJSKE ZBIRKE I POSTAVKE, JU FOND MEMORIJALA KANTONA SARAJEVO, OSNOVNA PLATA I.795 KM.

VIJEĆNIK DAMIR LALIČIĆ, MEDICINSKI TEHNIČAR, JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO, OSNOVNA PLATA 1.076 KM

VIJEĆNICA DŽANA ŠAČIĆ, DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA ILIDŽA, JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO, OSNOVA PLATA 2.359 KM.

VIJEĆNICA ALMA AVDIĆ, PROFESORICA, JU SREDNJA EKONOMSKA ŠKOLA, OSNOVNA PLATA 1.585 KM.

VIJEĆNICA ALMA VATRIĆ, DOKTOR DENTALNE MEDICINE, JU DOM ZDRAVLJA KANTONA SARAJEVO, OSNOVNA PLATA 1.928 KM.

ALMA MURATOVIĆ, PROFESOR TJELESNOG ODGOJA, JU PETA OSNOVNA ŠKOLA ILIDŽA, OSNOVNA PLATA 1.197 KM.

Vijećnik Amel Pintol, JU KSC Ilidža stoga nemamo iznos njegove osnovne plate jer se ne radi o kantonalnoj instituciji, pa tako da nije u registru zaposlenih u javnim ustanovama KS.

Zbog načina na koji se finansiraju politički subjekti, iz Bužeta općina, slobodno možemo reći da SDA ima 10 zaposlenih vijećnika na državnim jaslama, jer i plata mlađahnog pulena, sekretara općinske organizacije SDA Ilidža, Ahmeda Krupalije, isplaćuje se iz općinskog budžeta. 

Kada je riječ o predsjednicima mjesnih odbora SDA na Ilidži, ni tamo situacija nije mnogo bolje, pa tako imamo:

SDA Hrasnica 1 – Predsjednik ovog mjesnog odbora je Midhat Karić aktuelni vijećnik, zaposlen u JU Fond Memorijala, takođe član upravnog odbora ove institucije kao i brojnih komisija.

SDA Hrasnica 2 – Predsjednik mjesnog odbora je Damir Laličić zaposlen u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

SDA Sokolović Kolonija – Predsjednik mjesnog odbora je Haris Kahriman, zaposlen u agenciji za praćenje kontrole letova BHANSA-i.

SDA Butmir – Predsjednik je Fikret Delić penzioner, penziju zaradio u Općini Ilidža.

SDA Lužani – Ramiz Alajbegović penzioner.

SDA Centar – Denis Muhović pomoćnik općinskog načelnika za kulturu sport i obrazovanje, član upravnog odbora JU Studentski centar sarajevo, vlasnik karate kluba Šampion koji godinama crpi sredstva iz Budžeta općine Ilidža.

SDA Blažuj – Osman Đuderija penzioner.

SDA Osjek – Hamdija Čivić zaposeln u ministarstvu vanjske trgovine, kao i na Poljoprivrednom fakultetu, član skupštine PD Butmir.

SDA Rakovica – Adnan Cvijetić, SDA je išla toliko daleko da za direktora JP Ilidža stavi čovjeka koji nema apsolutno nikakvu kvalifikaciju za tu poziciju osim što je možda nekada pokosio travu oko kuće, inače spomenuti uhljeb je kriminalista po struci.

SDA Stup II – Bajro Čolo penzionisani oficir. 

SDA Stupsko Brdo – Salko Križevac nastavnik u JU Osnovna škola Aleksa Šantić, član upravnih odbora u više navrata u institucijama u kojim je SDA gospodarila.

SDA Stup – Almin Žunić čovjek koji je godinama hibernirao, spletkario i parazitirao na funkciji sekretara općinske organizacije SDA Ilidža, poznat je i kao mašinski inžinjer bez ijednog radnog sata u svojoj struci. Ovo je jedinstven primjer gdje je na čelu jedne kulturno sportske institucije čovjek koji je bio oslobođen tjelesnog odgoja u osnovnoj školi.

SDA Otes – Adnan Mujak oficir u penziji.

Kada sumiramo samo uže rukovodstvo SDA Ilidža primijetimo da su svi, ukoliko nisu penzioneri zaposleni u neku od javnih institucija, stoga sa pravom se pitamo od kuda hrabrost ovoj organizaciji da nekoga proziva za zapošljavanje bilo gdje?!

pressmedia.ba