Dovadžija odgovorio Deviću: Kažem sebi da neću, ali ipak moram – prioritet imaju putevi koji vode do vikendica stranačkih funkcionera!

Nakon višesatne rasprave na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su izglasali ukidanje plaćanja naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ). Žestoko se tome protivio SDA zastupnik Mahir Dević toliko da se čak činilo da je i emotivno vezan za ovo pitanje.

Nakon odluke skupštinske većine na svom Facebook profilu oglasio se Dević:

Fortina Vlada i skupštinska većina, na prijedlog ministra iz NIP-a, ukinuli su sredstava OKFŠ-a, a koja su služila za zanavljanje šuma i rekonstrukciju lokalnih puteva. Ilijaš, kao opština u kojoj se najviše siječe šuma, time je najviše pogođena. Kada nam budu propali lokalni putevi, zajedno ćemo doći pred Vladu Kantona Sarajevo i tražiti da ih poprave. Ovo je klasična kazna građanima Ilijaša radi rezultata lokalnih izbora, a pod plaštom borbe za privredu. Neka im je na sramotu, a ovo im neće tek tako proći, to im obećavam! Paralelno s tim odbiju inicijativu za nezakonito primanje 1600 KM pored visoke plaće od 2500-3000 KM. Moralne vertikale! Primaju plate kao članovi Predsjednistva BiH!

Nije trebalo dugo da stigne i odgovor. Naime Amar Dovadžija koji je bio kandidat Četvorke za načelnika Općine Ilijaš uputio je odgovor na svom Facebook profilu.

Status prenosimo u cjelosti:

Kažem sebi da neću, ali ipak moram!

Predlažem ovima što SPINUJU za sredstva OKFŠ-a da obiđu te silne puteve što su rađeni protekle dvije, tri, pet godine na GORNJEM KRAJU i vide u kakvom su stanju.

Posebna priča je određivanje prioriteta tih puteva. Prioritet, uglavnom, imaju putevi koji vode do vikendica stranačkih funkcionera.

Kada je u pitanju projekat pošumljavanja neka nam kažu koja firma vrši pošumljavanje i kakve veze ta privatna firma ima sa direktorima i vladajućom strukturom na području naše općine, a posebno bi zanimljivo bilo obići ta pošumljena područja.I ono što je vrhunac.

Dok se ti MOMCI SA GORNJEG KRAJA, 95% radnici u šumi, po 10 godina razvlače ugovorom na određeno, STRANAČKI poslušnici se nagrađuju ugovorima na neodređeno, NARAVO U KANCELARIJI!

Dok se tim istim MOMCIMA SA GORNJEG KRAJA SPINOVALO za moratorij na zapošljavanje u KS u isto vrijeme im direktor, STRANAČKI poslušnik, na mjesto INFORMATIČARA primi ženu sa POLITIČKIM NAUKAMA.

Važno je napomenuti da su ulaganja posebno izražena u IZBORNIM GODINAMA. Itd., itd.

pressmedia.ba