Fatalna bivša sekretarka MUP-a Srbije DIJANA HRKALOVIĆ SE VADILA U POLICIJI: Ne mogu na poligraf, na jakim sam lijekovima, ispitivana satima; Ugrožavala Vučićevu sigurnost?!

Bivša državna sekretarka MUP juče je u SBPOK odgovarala na pitanja u vezi sa ugrožavanjem Vučića, kao i o povezanosti s Veljom Nevoljom i Darkom Elezom

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, juče je četiri sata ispitivana u SBPOK u vezi sa ugrožavanjem bezbjednosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, kao i zbog povezanosti s kriminalcima Veljkom Belivukom i Darkom Elezom. Za razliku od prethodnog saslušanja, pre oko mjesec dana, kada je, prema riječima ministra policije Aleksandra Vulina, odbila poligrafsko ispitivanje, Hrkalovićka se sada vadila da je pod jakim lijekovima, pa nije mogla da bude podvrgnuta ispitivanju na detektoru laži, piše Kurir!

Ovo ispitivanje Hrkalovićeve uslijedilo je nekoliko dana pošto je predsjednik Srbije otkrio da su njegovi brat, stariji sin i otac ne samo nelegalno prisluškivani već i praćeni, i da je to radio dio MUP. Takođe, Hrkalovićku je prije nekoliko dana tokom saslušanja u UKP apostrofirao i ugostitelj Aleksandar Kajmaković – rekao je da mu je pomogla da sredi probleme sa Elezom, kao i da se konsultovao s njom oko angažovanja Belivuka na poslovima obezbjeđenja svojih lokala.

Ovo je drugi put u mjesec dana da je bivša državna sekretarka saslušavana – prvi put je davala izjavu u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem predsjednika Srbije i članova porodice i tada je odbila poligrafsko ispitivanje.

Hrkalovićka je u SBPOK došla u pratnji dvojice advokata, a ispitivanje je trajalo oko četiri sata.

– Akcenat je tokom ispitivanja bio na ugrožavanju bezbjednosti predsjednika Srbije i članova njegove porodice. Ona je rekla da je spremna da ide na poligraf u vezi sa navodima koje je iznijela, ali se izvukla rekavši da je bolesna i da je pod jakim lijekovima – kaže izvor Kurira iz SBPOK.

Dan ranije rešetali Kokezu

Osim toga, prema informacijama pojedinih medija, Hrkalovićka je saslušavana i zbog svjedočenja ugostitelja Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac. Kajmaković je policiji ispričao da mu je osuđivani kriminalac iz BiH Darko Elez pravio probleme, da se požalio Hrkalovićki i da se nakon toga problem nije ponavljao. Pored toga, on je naveo i da se konsultovao s njom o mogućnosti angažovanja Velje Nevelje i njegove ekipe na poslovima obezbjeđenja, a sve to kada su navijači Rada počeli da prave probleme u njegovim lokalima. Da uzme baš njih, u više navrata mu je tokom razgovora nametao kao rješenje Slaviša Kokeza, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Hrkalovićkin advokat Nenad Tasić kazao je u razgovoru za medije da je njegova klijentkinja juče isptivana u vezi sa ugroženošću predsjednika Srbije, te da je negirala bilo kakve veze s tim.

Tasić tvrdi i da je ona prihvatila poligrafsko ispitivanje, ali da nije moglo da bude sprovedeno jer je bolesna. S druge strane, on je negirao navode da je Hrkalovićka saslušavana i zbog navoda koje je iznio Kajmaković.

Ovo saslušanje uslijedilo je dan nakon ispitivanja predsjednika Fudbalskog saveza Slaviše Kokeze, koji je saslušan zbog povezanosti s Veljom Nevoljom i Elezom, ali i zbog drugih okolnosti. Prvi čovek FSS je odbio detektor laži, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsjednika Srbije. Belivuk je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za teška krivična djela.

Veze U autu uhapšenog Šobića Hrkalovićkina dokumenta  

Dijana Hrkalović dovedena je u vezu i sa uhapšenim vođom navijačke grupe Alkatraz Damjanom Šobićem. Prema navodima medija, u automobilu Šobića pronađena je zdravstvena dokumentacija Dijane Hrkalović.

https://pressmedia.ba/