Kolinda Grabar-Kitarović nije znala što se dešavalo u njenoj zgradi: “Odjednom mi je mobitel počeo zvoniti”

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije imala pojma da se jučer tokom prijepodneva u njenoj zgradi u Zagrebu odvijala prava drama.

Naime, Grabar-Kitarović je bila na Baniji i tamo je položila kamen temeljac za izgradnju kuće porodice Radošević sa šestoro djece. Bivša predsjednica sastala se sa članovima porodice kojoj je počela izgradnja nove kuće.

Medijima je dala izjavu u kojoj se zahvalila donatorima, te kazala kako je njena uloga uglavnom bila pomoć oko administrativnih zavrzlama. Potom je imala još nekoliko sastanaka i protokolarnih događaja na Baniji.

Komšinica se zabarikidala

Za to vrijeme, komšinica iz njene zgrade u Zagrebu na prozor je zalijepila papir s porukom da su u stanu bombe i zabarikadirala se.

– Nisam imala pojma što se dešava dok mi nije počeo zvoniti mobitel. Zvali su me novinari i poznanici i tako sam saznala da se nešto događa – kazala je Grabar Kitarović za Jutarnji list, na povratku u Zagreb.

Niko nije svjedočio drami

Navela je i kako su svi u njenoj porodici u redu, a stjecajem okolnosti niko nije svjedočio drami u komšiluku.

– Suprug je bio na poslu, sin u školi, a ja na Banovini. Ne znam o čemu je tačno riječ. Ne znam detalje, niti ne poznajem tu gospođu. No, koliko vidim iz medija, očigledno će se pobrinuti za nju i njene probleme – kazala je bivša predsjednica napomenuvši kako je dobra sa kompijama koji žive na njenom spratu, ali nije previše u kontaktu s drugima u zgradi, posebno od kada je zavladala pandemija koronavirusa zbog koje su svi kontakte morali svesti na minimum.

(AVAZ)

https://pressmedia.ba/