IZBOR GRADONAČELNIKA SARAJEVA – Ko je Srbin koji ruši Bogića Bogićevića

U srijedu je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj se bira novi Gradonačelnik Sarajeva. Na prijedlog “Četvorke”, a opće oduševljenje građana ovog grada, to bi trebao biti Bogić Bogićević.

Nakon što Skaki nije uspjelo za rukom biti izabran u Gradsko vijeće, niti mu je uspjelo za rukom da izabere većinu gradskih vijećnika, okrenuo se svom planu da zaustavi izbor Bogića Bogićevića.

Za taj plan mu je potreban vijećnik srpske nacionalosti, za što je prema spekulacijama izabrao Srđana Srdića obzirom da mu je Srdić, kako tvrde iz uprave Grada, dužnik za omogućeno zaposlenje u Javno preduzeće “Sarajevo”.

VEZANI TEKST: Srđan Srdić borac za pravdu al’ po tuđim leđima – 4.000 KM državnih para mjesečno u džep, supruga zaposlena u Općini; On se brani: Moja supruga nema nikakve veze sa mnom

Kako PRESS nezvanično saznaje Srđan Srdić će kao Srbin poslužiti da se pokuša zaustaviti izbor Bogića Bogićevića, tako što će na tajnom glasanju pokušati izabrati Srđana Srdića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Ukoliko uspiju to, onda Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika.

Srijeda je blizu i ostaje da vidimo da li će ovaj scenarij uspjeti i da li će “Skakin Srbin” uspjeti da spriječi izbor velikog državnika i osobe koja je zadužila BiH i ovaj Grad, Bogića Bogićevića.

pressmedia.ba