Konaković poziva da umjesto prepotentnih govora Efendića i Čomora, Vlada FBiH na čelu sa Novalićem omogući pomoć zdravstvu i donese odluke iz njihovih nadležnosti

Nakon što je odluka o strogom lockdownu donešena za prostor manjeg bh. entiteta RS-a isto je na svom Facebook profilu prokomentarisao lider NiP-a Elmedin Konaković.

On je pomenuo da se odluka RS-a odnosi na zatvaranje tržnih centara, ugostiteljskih objekata i frizeraja, te da su u većini kantona mjere pooštrene i policijski sat uveden skoro na cijelom prostoru Federacije, a da je Vlada FBiH sa Novalićem na čelu, odbila zahtjev Federalnog kriznog štaba za uvođenjem sličnih mjera.

“Energiju su usmjerili na napade na Vladu KS i njenog premijera Fortu. Čuli smo prepotentne govore zastupnika Efendića i Čomora o tome kako zbog nesposobnosti Vlade KS neće donosti radikalne odluke na prostoru Federacije BiH. Nadam se da danas shvataju šta su govorili i da će vrlo brzo krenuti sa donošenjem odluka. Ne treba kantonima pomoć za odluke koje mogu donositi po Ustavu, treba nam djelovanje Vlade i Parlamenta FBiH u dijelu njihovih nadležnosti. Pomoć zdravstvu i privredi prije svega”, napisao je Konaković.

Napominjemo Novalić je za sutra u 14:00 zakazao sastanak sa kantonalnim premijerima.

RS zatvara trzne centre, ugostiteljske objekte i frizeraje. U vecini kantona mjere su poostrene, policijski sat uveden…

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Sunday, March 21, 2021

pressmedia.ba