Široki rutinskom pobjedom nad Olimpikom zadržao priključak za liderom Sarajevom

Široki Brijeg je pobijedio Olimpik na Pecari u utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (3:0), te su tako zadržali priključak za liderom Sarajevom, dok su Vukovi ostali u opasnoj zoni.

Široki Brijeg je pobijedio Olimpik na Pecari u utakmici 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (3:0), te su tako zadržali priključak za liderom Sarajevom, dok su Vukovi ostali u opasnoj zoni.

Igralo se otvoreno na početku utakmice, a u osmoj minuti Sjajno dodavanje Jurilja u pogodak je pretvorio Ikić za vodstvo Širokog Brijega 1:0. Nakon pogotka Cruz je loše šutirao, dok je udarac Handžića otišao pored gola. Vukovi su nastavili napadati, a gol domaćih spasio je Miškić u 18. minuti.

Pokušao je i Bajraktarević u 26. minuti, no lopta je otišla pored gola. Na drugoj strani Širokobriježani su prijetili preko Jurilja, čiji je udrac odbranio Hadžić. Nakon toga ubacio je Čuljak, ali udarac Ikića glavom otišao je iznad gola.

Jurilj je nakon pola sata igre propustio stopostotnu šansu za domaće. Horić je glavom šutira daleko preko gola u 37. minuti, a do kraja poluvremena viđeno je nekoliko šansi za tim sa Pecare. Poslije kontri loše su šutirali Jurilj i Maganjić.

Nakon četiri minute igre u drugom dijelu viđena je sjajna akcija Šabića i Maganjića, koji je išao sam na Hadžića, ali je loše šutirao. Poslije sjajne kontre u 52. minuti Jurilj je udvostručio prednost Širokobriježana. Miškić je sjajnom odbranom u 57. minuti još jednom spasio gol svog tima.

Gavrić je uputio udarac u 65. minuti koji je odbranio Miškić, a nedugo nakon toga Maganjić je dva puta pogađao prečku. Do kraja je viđeno još nekoliko šansi na obje strane, a u sudijskoj nadoknadi Ikić je drugim golom postavio konačnih 3:0.

Široki Brijeg – Olipik 3:0 (Ikić 8′ 90+4′, Jurilj 52′)

Stadion: Pecara (Široki Brijeg). Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Žuti kartoni: Medić, Obšivač, Maganjić (Široko Brijeg), Horić, Osmanović (Olimpik).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić (od 89. minute Raguž), Obšivač, Čuljak, Stanić, Šabić (od 66. minute Mašić), Jurić, Maganjić (od 80. Grgić), Vukoja (od 90. minute Herceg), Ikić, Jurilj (od 89. minute Zachara).

OLIMPIK: Hadžić, Lekanić, Isić, Horić, Bajraktarević, Handžić, Perišić, Gavrić (od 70. minute Šišić), Čurjurić, Cruz (od 71. minute Karić), Osmanović.

KOMENTARI