Kantonalno ministarstvo provodi anketu kako bi utvrdili potrebe privrednika u Sarajevu

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je kreiralo anketu za poslovne subjekte čiji je cilj procjenjivanje njihovih potreba na osnovu čega bi planiraju izraditi plan pomoći.

Anketa je osmišljena za potrebe izrade izmjena Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera od značaja za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom na privredu u Kantonu Sarajevo.

U tom Programu će biti sadržane mjere za implementaciju sredstava iz Fonda za podršku privredi usljed negativnih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Na inicijativu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a uz finansijsku podršku USAID-a, Ekonomski institut Univerziteta u Sarajevu vrši procjenu potreba poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo nastalih kao posljedica pandemije koronavirusa.

Predmetnu anketu možete popuniti na sljedećem linku, a ona sadrži nekoliko pitanja kao što su – “koliki su gubici vašeg poslovnog subjekta?”, “koliko ste radnika morali otpustiti?”, “koji dio poslovanja vam je otežan i slično?”.

Anketa ostaje otvorena do 28. marta 2021. godine.

(Klix)

pressmedia.ba