Ministar Vranić: Hvala svima koji poštuju mjere kako se ne bi došlo u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne!

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić zahvalio je svim građanima koji su ozbiljno shvatili opasnost od novog vala koronavirusa i koji svojim odgovornim ponašanjem u velikoj mjeri doprinose da “što brže savladamo ovu opaku bolest uz što manje izgubljenih života naših sugrađana”.

– Hvala vam i u ime svih zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da pruže neophodnu zdravstvenu pomoć svima koji je trebaju. Vlada Kantona Sarajevo je bila primorana da donese nove mjere kako ne bismo došli u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne. Svjesni smo da su i građani ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja i da se mnogi bore za egzistenciju. Potpuno ih razumijemo i upravo zbog toga je Vlada KS predložila hitno usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS – napisao je Vranić na Facebooku.

Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno…

Posted by Haris Vranić on Sunday, March 21, 2021

pressmedia.ba