Političkom bezobrazluku SDA nema kraja: Džaferoviću, treba da te stid što statistiku imunizacije BiH popravlja entitet RS!

Da politički bezobrazluk Stranke demokratske akcije (SDA) stvarno nema granicu večeras je građanima dokazao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Ovaj anemični političar, poznat po dosadnim floskulama i harizmi okrečenog zida, konstatovao je večeras na Federalnoj televiziji da “Bosna i Hercegovina u vakcinaciji ne zaostaje za zemljama regiona”.

Vjerni čuvar stolice Bakiru Izetbegoviću u Predsjedništvu BiH u tolikoj je mjeri izolovan od realnosti običnog čovjeka da ne može pojmiti stvarno stanje u BiH i obraditi proste informacije tj. činjenice.

“Bosna i Hercegovina ne zaostaje u procesu imunizacije stanovništva za ostalim državama Zapadnog Balkana, ako izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli s tim procesom, doduše vakcinama iz donacija iz nekoliko izvora i ja se zahvaljujem svima koji su pomogli BiH u trenutku kada ne možemo nabaviti vakcine”, kazao je Džaferović.

Srbija je do 21. marta 2021. godine vakcinala 2.169.862 stanovnika, susjedna Hrvatska do 19. marta 2021. godine vakcinisala je 365.082 stanovnika, Sloveniji do 20. marta 2021. godine vakcinisala je 290.212 stanovnika, Albanija do 17. marta 2021. godine vakcinisala je 33.369 stanovnika, a Bugarska do 21. marta 2021. godine vakcinisala je 368.905 stanovnika.

Džaferović se vješto koristi geopolitičkim terminom “Zapadni Balkan” kako bi rekao da BiH ne zaostaje za Kosovom, Sjevernom Makedonijom i Crnom Gorom. Pri tome svjesno zaboravlja da bi BiH itekako zaostajala da bh. entitet RS, za razliku od Federacije BiH u kojoj SDA čini okosnicu vlasti, nije započeo proces vakcinacija bh. državljana koji žive na teritoriji ovog entiteta.

Surova realnost, koje bi se Džaferović trebao stidjeti, jeste da “prosjek” Bosni i Hercegovini popravlja bh. entitet RS. U Federaciju BiH do danas je stiglo samo 5.000 doza vakcina koje je članovima Predsjedništva BiH udijelio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vlade koje predvodi SDA nisu uspjele osigurati svojim građanima nijednu jedinu vakcinu. I tu ne mislimo na vlast u Federaciji BiH već i na Vijeće ministara BiH u kojem se pitaju SDA, SNSD, HDZ i DF.

Mogao je tako Džaferović, da nije sklon jeftinim manipulacijama, uporediti Bosnu i Hercegovini s nekim drugim zemljama poput Njemačke i Italije ili bar sa zemljama poput Hrvatske, Slovenije i Bugarske. Takvim poređenjima nije se koristio jer bi ona pokazala svo beznađe politike SDA.

U teškoj je situaciji bošnjački narod ako smo se doveli u situaciju da nam ekonomski nazadniji entitet (entitet RS), onaj isti entitet koji prozivamo zbog nižeg standarda, manjih plata i penzija, popravlja statistiku i da se još time hvali član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

(PRESS)

pressmedia.ba