Slišković: Ako Gareth Bale košta 100 miliona, Dragan Džajić bi danas vrijedio milijardu

Legendarni Blaž Slišković dao je intervju za srbijanski Mozzart Sport.

Legendarni Blaž Slišković dao je intervju za srbijanski Mozzart Sport.

Govorio je o cijeloj svojoj karijeri, od početaka pa do trenerskih dana.

“Ja sam se s nekih 10-11 godina počeo baviti plivanjem i to vrlo uspješno. Nogomet mi nije bio u prvom planu jer sam volio i košarku, a čak sam uspješno pohađao i časove klavira. Volio sam sve i bio sam hiperaktivan”, rekao je Blaž Slišković u početku razgovora za Mozzart Sport pa otkrio koja je bila njegova najveća ljubav:

“Najviše sam volio Formulu 1, odnosno tu neku brzinu i adrenalin. Početkom sedamdesetih godina moj pokojni otac je vozio Peugeot 504, a ja sam ga vrlo često znao izgurati iz dvorišta na cestu i onda bez očevog znanja upaliti i vozati po gradu. Doslovno sam znao ukrasti mu auto, a imao sam svega 13-14 godina. Siguran sam, da nisam bio nogometaš, vozio bih Formulu 1.”

Slišković je bio glavni lik brojnih hercegovačkih anegdota koje se i dan-danas prepričavaju. Jedna od neizostavnih jest kada je u Mostaru pao Dinamo rezultatom 9:2.

“U to vrijeme svašta se pisalo. Ne samo o meni nego i o drugim nogometašima. Ali ima istine u nekim pričama. Početkom februara 1980. godine igrali smo protiv Dinama u Mostaru. Ja i još tri-četiri igrača Veleža smo izlazili noć prije utakmice i ostali smo do kasno. Zapili smo se, profeštali i došli kući u samu zoru. Par sati smo odspavali i došli na utakmicu. Dao sam im četiri gola i igrao fantastično. Sjećam se i ovoga. Na toj utakmici sudac je bio Maksimović. Dosudio je neki slobodan udarac za nas iz mrtvog ugla. Ja sam mu tada, onako polupijan i mamuran, rekao da ću zabiti gol u suprotne rašlje. On me je blijedo pogledao i rekao ‘Baka, to je nemoguće’. Kladili smo se u piće. Namjestio sam loptu i pogodio. Ostao je bez teksta. Poslije te utakmice prišao mi je Marko Mlinarić, nogometaš Dinama i rekao ‘Lako vam je bilo nas dobiti kad smo sinoć ostali do kasno vani’. A ja mu odgovorih ‘Pa moj Mlinka, zar ti misliš da smo mi bili u kazalištu?'”, rekao je Baka pa se osvrnuo na današnji nogomet:

“Odmah da kažem, najveće razlike su u cijenama igrača. Ovo što posjeduju današnji igrači, ne vidim neke velike razlike između, recimo, Balea koji vrijedi 100 miliona i Ivana Gudelja. Ili, recimo, ako Gareth Bale vrijedi 100 miliona, Dragan Džajić bi danas vrijedio milijardu.”

KOMENTARI