Direktorica TVSA Duška Jurišić se obratila na Skupštini: Želim da se izvinim svim svojim kolegama koji pošteno obavljaju posao i frustrirani su vašom raspravom

“Želim da se izvinim svim svojim kolegama koji pošteno obavljaju posao i frustrirani su vašom raspravom među njima ima šehidske djece, RVI, demobilisanih boraca i velikih profesionalaca koji imaju razloga da budu frustrirani ovom diskusijom i razočarani jer je televizija za sedam godina promijenila sedam direktora. Svi zaposelni svih ovih godina nastoje časno i pošteno da obavljaju svoj posao. Ne može jedan film biti razlog da se loše ocijeni rad svih radnika Kantonalne televizije. Ovo je složeni mehanizam vrlo osjetljiv medij i može se svima desiti greška.

Hvala vam što ste mi dali riječ, napravili izuzetak, ja vas molim da ocijenite izvještaj za 2019. godinu. Ocjenjujte molim vas izvještaj u cjelosti, televizija je funkcionisala pod specifičnim okolnostima i kada na ovaj način se diskutuje o ovoj televiziji tada njen ugled pada”, kazala je diretorica Jurišić u svom obraćanju na Skupštini.

U toku je diskusija po tački dnevnog reda po kojoj se razmatra Izvještaj o radu TVSA za 2019. godine, a na kojoj se posebno problematiziralo prikazivanje filma “Tužilac, branilac, otac i sin“ na godišnjicu genocida u Srebrenici 11.07.2019. godine. 

pressmedia.ba