GRAD SARAJEVO: Opstruira se izbor Bogića Bogićevića, ‘SDA i prijatelji’ predložili ‘svog Srbina’ Srđana Srdića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća

Kako je PRESS pisao prije nekoliko dana Srđan Srdić predložen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća koja je trenutno u toku kao Srbin koji bi trebao poslužiti da se pokuša zaustaviti izbor Bogića Bogićevića, tako što će ga na tajnom glasanju pokušati izabrati za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Ukoliko uspiju to, onda Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika.

O tome je jutros govorio na N1 i zastupnik Nihad Uk:

“Ono što je do mene došlo je da će SDA pokušati izglasati Srđana Srdića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a prema Statutu gradonačelnik i predsjedavajući ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda, to bi značilo da se onemogućuje izbor Bogićevića. Idu na tu kartu. SDA, u ovom slučaju Skaka kojem je najviše stalo do te pozicije, zvao je vijećnike različitih stranaka, čak i Naše stranke kako bi se lobiralo. NiP i SDP su sigurni i ne očekujem iznenađenje. Skaka ima ambicije da nastavi raditi ono što je do sada radio, četiri godine sam svjedok tog rada i mislim da nije najbolji i najtransprentniji. Strah koji se kod njega uveo je da će nova administracija pročešljati ugovore i dokumente i ukazati na ono što je opozicija protekle četiri godine govorila”, rekao je Uk.

Glasanje je u toku.

pressmedia.ba