Megan ipak nije govorila istinu o tajnom stupanju u brak

Mada je kraljica Elizabeta II zabranila palači da komentira razgovor Harija (Harry) i Megan (Meghan) s Oprah Vinfri (Winfrey), prozvani dvorani pronašli su lukav način kako im uzvratiti udarac. 

U britanskim medijima nedavno se pojavio argument kojim su osporili riječi vojvotkinje od Saseksa (Sussexa) o tajnom vjenčanju tri dana prije ceremonije koju je pratio cijeli svijet. Objavljen je, naime, njihov vjenčani list u kojem jasno stoji da su u braku od 19. maja, kad ih je u Kapeli sv. Jurja u Vindsoru (Windsoru) vjenčao nadbiskup Canterburyja.

Potragu za dokazom koji će crno na bijelo opovrgnuti njene riječi, izazvala je izjava kako su ušli u brak tri dana prije službene ceremonije.

Intimna ceremonija

Nazvali smo nadbiskupa i rekli: “Gledajte, spektakl je za svijet, mi želimo nešto intimnije” – kazala je Megan.

Nakon tih riječi, sumnjičavo su se podizale obrve diljem Velike Britanije, jer se od kanterberijskog nadbiskupa ne može zatražiti da “obavi” vjenčanje mimo crkvenih pravila, radilo se o članovima kraljevske porodice ili o pučanima. On je, nakon kraljice Elizabete II, druga osoba na čelu Anglikanske crkve, savezu crkava koji obuhvata današnju državnu Englesku crkvu s njezinim sestrinskim crkvama, slijedi jasna pravila i ne može “lažirati” sakrament vjenčanja. Potvrdio je to za britanski “The Sun” i Stephen Borton, bivši glavni službenik u uredu za registre.

Meganino neznanje

– Pomogao sam im doći do posebne dozvole potrebne za vjenčanje u Kapeli svetog Jurja u Vindsoru. Ono što se tamo dogodilo 19. maja 2018. godine i što su pratili milioni gledalaca širom svijeta, bilo je vjenčanje koje priznaju državna Engleska crkva i zakon. Ono što pretpostavljam da su učinili bila je izmjena jednostavnih zavjeta koje su možda sami napisali te ih izgovorili pred nadbiskupom. Najvjerovatnije je bila riječ o običnoj probi – izjavio je Borton.

Posebno su odjeknule njegove riječi kako je Megan bila zbunjena i očito pogrešno informirana, što indirektno budi sumnju u istinitost svega što je rekla. S druge strane, Megan nije kriva zbog neznanja. Neko joj je trebao pojasniti o čemu se radi i jasno reći da razmjena zavjeta nije vjenčanje. Izjavivši besmislicu u koju očito vjeruje, pokazala je da osoblje u njenom timu u palači nije temeljito odradilo svoju zadaću prije ceremonije.

pressmedia.ba/