U Beogradu za vikend vakcinacija privrednika i zaposlenih iz BiH

U Beogradu će ovog vikenda biti organizovana vakcinacija protiv virusa korona za privrednike i njihove zaposlene iz BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosmeta, a obezbijeđeno je 10.000 vakcina, rekao je danas predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je rekao da je Komora, u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama u Srbiji, te ukazao da je kao novi korak u toj akciji obezbijedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

“Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu poštast”, rekao je Čadež nakon sastanka sa ministrom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojović.

Čadež, koji je i predsjednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana, napomenuo je da Privredna komora Srbije želi da pomogne i komšijama kako bi uspjeli da očuvaju svoje ekonomije, jer, kako je naglsio, samo tako čitav region može da ide naprijed.

On je rekao da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna.

“Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama, koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu”, rekao je Čadež.

Bojovićeva je zahvalila Čadežu za organizaciju imunizacije privrednika regiona.

Ona je pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju. 

(Nezavisne)

pressmedia.ba