Dragan Mektić: Džaferović računa na zaglupljenost našeg naroda

Dragan Mektić, bh. parlamentarac, prebolovao je koronavirus, nije se vakcinisao i još neće. Za N1 je govorio o ovoj najzastupljenijoj temi u BiH i svijetu.

“Nisam se vakcinisao, niti planiram u skorije vrijeme Bezobrazno je da političari na skriveni način trče da se vakcinišu gdje god stignu i gdje su god u mogućnosti. A nisu u stanju da vakcine obezbijede vlastitom narodu”, rekao je Mektić.

Šefik Džaferović je nedavno izjavio da BiH ne zaostaje sa vakcinisanjem stanovništva u regiji, izuzev za Srbijom.

“Džaferović želi da nas ubijedi u nešto što vidimo i znamo. Računa na zaglupljenost našeg naroda i misli da se sve ovdje može riješiti tom nacionalističkom politikom. Mi vidimo da BiH uopće nije otpočela proces vakcinacije, osim malog broja vakcina koje smo dobili kao pomoć sa strane”, rekao je.

“Govoriti da mi ne zaostajemo za vakcinacijom – a nismo kupili nijednu vakcinu, nismo počeli vakcinaciju građana je licemjerne i bezobrazluk. Vlast je bila obavezna da ranije dođe i kupi vakcine. Nije logično očekivati samo od COVAX-a da nam riješi problem. Imam osjećaj da sjede u Sarajevu i traže sažaljenje, da ih neko pozove i da im donira određeni broj vakcina”, poručio je Mektić u Danu uživo na N1.

Mektić smatra da je vlast kriva za stotine i hiljade ljudi koji su umrli, a mogli su biti odgovorniji, aktivniji i brže ući u proces nabavke vakcina.

“Dobro je što su podnijeli krivične prijave protiv zvaničnika. Ako bude imalo odgovornosti u tužilaštvu – neko mora odgovarati. Međusobno su se prepucavali, gledali ko će im samo par vakcina izavan BiH”, naveo je.

pressmedia.ba