Grupa podrške Bogiću Bogićeviću ima skoro 18.000 članova, najavljeno okupljanje u subotu

Facebook grupa “Hoćemo da Bogić Bogićević bude gradonačelnik” koju vode lider Naroda i pravde Elmedin Konaković i članovi ove stranke Amina Ramić i Damir Faruk Saračević u samo nekoliko sati okupila je skoro 18.000 članova.

Grupa je osnovana jutros i do sada broji 17.500 članova koji već najavljuju korake podrške Bogićeviću.

Kako je jedan od članova napisao, najava je već poslana sarajevskoj policiji za subotnje okupljanje kao čin podrške Bogićeviću koji je jučer odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

– Pozivamo Vas da u subotu, 27.03.2021. godine u 12:00 da se u svojim vozilima okupimo na parkingu Zetre i u koloni, bez izlaska iz vozila napravimo krug po gradu – napisao je jedan od članova grupe.

Podsjećamo, Bogićević je sinoć uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

– Zahvaljujem Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena – poručio je Bogićević, piše Avaz.

pressmedia.ba