Milioner iz Livna: Nakon što je lanac hotela na Jadranu prodao Arapima, povlači se iz biznisa u Hrvatskoj i planira investicije u rodnom kraju

Usred korona-krize i uoči jedne od najizazovnijih turističkih godina, Jako Andabak, inače rodom iz Livna, prodao je većinu svog turističko-hotelskog biznisa arapskom ulagaču, poznatom po želji da izgradi “zagrebački Manhattan”, te po kontroverznom projektu Beograd na vodi. Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turistička naselja u Brelama, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnoj luci Brač.

Mediji su posljednjih dana špekulirali o ovoj transakciji nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od deala s američkim fondom KSL, kojeg su već bili proglasili novim vlasnikom “Sunce hotela”, piše Poslovni dnevnik.

Također, prodaja za njega ne znači umirovljenje i izlazak iz biznisa u Hrvatskoj, a velika ulaganja planira slijedeći svoje porijeklo i elektrotehničku struku – ulaže u pametnu poljoprivredu.

pressmedia.ba