Vijećnici SDA na Ilidži napustili sjednicu; Predsjedavajući OV-a Stambolić – pobjegli su kukavički da nas ne bi gledali u oči dok im govorimo o svim njihovim zloupotrebama

Danas se održava sjednica Općinskog vijeća Općine Ilidža. Nakon burne rasprave i dokaza koji su predočeni i kojima je utvrđeno da je općinskim novcem dodijeljenim boračkom udruženju plaćen tadašnji vijećnik, a sadašnji i šef Kluba SDA Amel Pintol da bi obezbjedio i organizovao podjelu čokoladica i materijakla za promociju Fikreta Prevljaka SDA-ovog knadidata za načelnika, vijećnici SDA su napustili sjednicu.

“Radi javnosti moram reći nekoliko stvari – svjedoci ste sjednice vijeća koja se održava nikad transparentnije, jer sve možete gledati i na youtube kanalu, te u direktnom radio prenosu na našem ASK radiju Ilidža. SDA je danas pobjegla sa sjednice na kukavički način da nas ne bi gledali u oči i mi njih, dok im govorimo o svim nepravilnostima i zloupotrebama koje smo vidjeli u izvještaju.

Možete li shvatiti da jedna općina isplati boračkom udruženju 4. Viteška sredstva, a oni aktuelnom vijećniku isplate 1.470 KM na njegov prvatni račun i on podigne te pare kako bi on tim novcem platio volontere koji su prvo -zloupotrijebili vjeru jer su pred džamijama promovisali samo jednog kandidata u političke svrhe u predizbornoj godini, generala Fikreta Prevljaka, kandiata SDA. Znači to su privatna udruženja. Je li to normalno? Čuli ste i da je 900 KM još plaćeno da se pripreme te čokoladice da se dijele”, rekao je Stambolić.

Pomenuo je i da mu kampanji nije bilo dozvoljeno da iznajmi salu za jedan skup jer je navodno ista bila iznajmljena 4. ViteškjJ brigadi, a kada je došao u nju vidio je sve same aktiviste i članove SDA, što će reći da je i na taj način zloupotrijebljen novac koji im je dodijeljen. “Sala je bila puna promotivnog materijala SDA stranke. Jel udruženjima zbog toga dajemo novac, da za SDA zakpljuju salu. To je novac svih nas”, zaključio je Stambolić.

pressmedia.ba