Nove snimke pokazuju koliko je Charles povrijedio Dianu i prije vjenčanja

Nesretna ljubavna priča princeze Diane i princa Charlesa ne prestaje intrigirati javnost, koja je sada imala prilike pogledati novootkrivene snimke čuvenog intervjua koji je par dao nakon što su objavili zaruke. Snimka je samo potvrdila da tada 32-godišnji Charles nije volio tada 19-godišnju Dianu Spencer od prvog dana veze, za razliku od Diane koja se u njega zaljubila. Naime, kad ih je novinar upitao ‘jeste li vas dvoje zaljubljeni?’ Diana je kao iz topa odgovorila ‘naravno!’, dok je Charles mrtav-hladan odgovorio ‘Što god ljubav značila’, piše Daily Mail.

[embedded content]

Tada se vidi rez na videu odmah poslije Charlesovog komentara, ali novi snimci koji su emitirani na britanskoj televiziji pokazuju kako oboje spuštaju poglede i pokazuju očigledno nezadovoljstvo zbog greške. Kraljevski stručnjaci rekli su da je snimak ‘šokantan’ i ‘nevjerojatan’  četrdeset godina kasnije. ‘Izraz njenog lica je tako rječit. Nikad nisam vidio da tako jasno ispoljava nezadovoljstvo njime pred kamerama, to je najnevjerojatniji snimak’, kaže kraljevski povjesničar Piers Brandon.

‘Neverojatno je to gledati sada, nisam to ranije vidio“, rekao je pisac Richard Kai. ‘Tišina između njih dvoje je bila jezivo teška’, dodao je. Kraljevski biograf Angela Levin je rekla da je intervju jedan od ranih znakova koji pokazuju razliku i potencijalne probleme između Spencera i Windsora. ‘Diana zaista nije mogla da bude Spencer i pokaže što osjeća, morala je biti Windsor i sakriti sve to’, rekla je. Charles je bio zbunjen kako da odgovori na pitanje koje se odnosi na njegove emocije.

‘Ne zaboravite da su ga odgajili kraljica i vojvoda od Edinburga i da su ga učili da krije emocije’, dodala je. ‘Zapravo možete vidjeti kako se ugasio sjaj njenih očiju. Za nju se tada cijeli svijet srušio’, zakljčio je biograf Princeze Diane Andrew Morton. Podsjetimo, Charles navodno nije varao Dianu samo s Camillom Parker, za koju se kasnije, nakon razvoda od Diane 1996., oženio. 

Charles je još kao mladić bio zaljubljen u pjevačicu Barbru Streisand. U knjizi ‘Igra kruna’ koja je izdana prije nekoliko godina opisano je kako je budući prijestolonasljednik još na fakultetu imao njen poster na zidu. Autor je tada dodao i da su se navodno nalazili u tajnosti u Los Angelesu, što je opisano kao ‘privatna čajanka’. Glasine o njihovoj romansi nikada nisu komentirali. Ipak, Barbra se jednom u Londonu otvorila pa je rekla: ‘Da sam bolje odigrala, mogla sam biti prva židovska princeza’, rekla je tada kroz šalu.

pressmedia.ba/