Ugostiteljski objekti u RS ostaju zatvoreni

Ugostiteljski objekti u Republici Srpskoj neće biti otvoreni u narednih sedam dana, kazao je Miloš Stanišić, član Upravnog odbora “Horeke”, nakon sastanka koje je ovo udruženje jutros održalo i premijerom RS Radovanom Viškovićem.

No nakon otvaranja, neće biti ograničenja radnog vremena od strane Republičkog štaba već odluka o radnom vremenu biti prepuštena lokalnim zajednicama.

Takođe, neće biti ograničenja broja ljudi po objektu nego će ovaj broj biti definisan u odnosu na kvadraturu svakog objekta posebno, što će, kako je Stanišić kazao, biti olakšanje za one koji uz poštovanje mjera mogu primiti veći broj ljudi.

“Naredne sedmice ćemo nastaviti pregovore”, kazao je Stanišić navodeći kako će u Štabu ubuduće biti i jedan od članova udruženja pa očekuju da će mjere biti prilagođenije privrednim subjektima u ovom sektoru.

Podsjetimo da je Udruženje “Horeka” uoči sastanka s Viškovićem Vladi RS uputilo više zahtjeva među kojima i onaj da im se što prije omogući otvaranje, odnosno da se bašte kafića otvore već u ponedjeljak, a kompletno otvaranje su tražili od 1. aprila.

pressmedia.ba