MUP KS identificirao osumnjičenog za skrnavljenje osmrtnice Ž.A.Čička

Policija Kantona Sarajevo identificirala je osobu koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelom “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”.

Radi se o mlađem maloljetniku, rođenom 2005. godine, zbog čega, u interesu zaštite maloljetnika i istrage, nismo u mogućnosti davati više informacija. Riječ je o osobi koja je osumnjičena da je nacrtala kukasti križ na smrtovnici Želimira Altarca Čička.

Koristimo priliku da se zahvalimo na saradnji medijima i građanima, kojima policija Kantona Sarajevo uvijek stoji na raspolaganju i čini sve napore da adekvatno odgovori na sve sigurnosne rizike i izazove sa kojima se susreće, a koji su iz nadležnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – saopćeno je.

Podsjetimo, policija je danas objavila snimak i fotografije mlađeg muškarca i zatražila pomoć građana u njegovom identificiranju.

Mladić je osumnjičen da je 30. marta na osmrtnici legende sarajevske rock scene Želimjira Altarca Čička nacrtao kukasti križ. Ovaj čin osudila je Jevrejska opština, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, SUBNOR…

BHRT