Akrapović: Ostvario bih cilj, svi u Bugarskoj znaju da me nema ko pobijediti u Kupu

Bruno Akrapović, 53-godišnji bosanskohercegovački stručnjak, nedavno je dobio otkaz u CSKA iz Sofije, a na klupi ga je zamijenio Lyuboslav Penev.

Bruno Akrapović, 53-godišnji bosanskohercegovački stručnjak, nedavno je dobio otkaz u CSKA iz Sofije, a na klupi ga je zamijenio Lyuboslav Penev.

Bh. stručnjak nakon otkaza istakao je da to nije očekivao, a požalio se i da nije imao utjecaj na odluke što se tiče igračkog kadra tokom zimskog prelaznog roka.

“Dobro sam, ali bilo je iznenađujuće. Nisam to očekivao. Pomalo sam zbunjen, ali gledam pozitivno i u budućnost. Bio sam uspješan, ostvarili smo dosta pobjeda, uključujući i u Evropi. To je za mene pozitivno. Negativne stvari ostavljam u pozadini”, rekao je Akrapović, koji je dodao:

“Trener mora biti više uključen u odluke u vezi igračkog kadra kako bi radio ono što želi i bio uspješan. U zimskom prelaznom roku nisam bio uključen ni u kakve odluke. Rekli su mi to na početku i pristao sam. Vjerujem da svakog igrača mogu učiniti boljim. Nisam očekivao da će toliko igrača otići”.

Akrapović kaže da je pred njega postavljen cilj da bude drugi u prvenstvu i osvoji Kup Bugarske. Bio je na tom putu, no ipak je dobio otkaz.

“Postavili su mi cilj – drugo mjesto u prvenstvu i osvajanje Kupa. Znate da me nema ko pobijediti u Kupu. To svi znaju u Bugarskoj. Kada sam došao bili smo četvrti u prvenstvu, a sada dijelimo drugo mjesto. Ispunio bih cilj”, istakao je naš stručnjak.

CSKA je u polufinalu Kupa i igra protiv Ludogoretsa, dok drugi par čine Slavia iz Sofije i Arda. To je Akrapovićevo “omiljeno” takmičenje, a do sada ga je osvajao dva puta dok je sjedio na klupi Lokomotiv Plovdiva.

KOMENTARI