Zahiragić i dvokorak: Pomozimo mu da nauči košarkaška pravila

Zastupnik Haris Zahiragić kazao je kako je na snazi kočenje sistema i to najgore vrste koja se nije desila nikada u KS

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo upozorio je na ustavnu krizu u kojoj se Kanton Sarajevo, prema njihovim riječima-

Zastupnik Haris Zahiragić kazao je kako je na snazi kočenje sistema i to najgore vrste koja se nije desila nikada u KS.

– Apelujemo da se shvati ozbiljnost ovakve situacije zbog posljedica koje nastaju. Iako su oni to negirali i govorili da je proceduralna stvar. Mi smo nudili pravne pa i sportske argumente, kako bi ih oni bolje razumjeli. Ako igrač postigne koš i tom prilikom učini dvokorak, taj koš se ne pika, isto je i sa zakonom, zakon se ne pika – kazao je Zahiragić.

Prije nekoliko mjeseci u javnost je procurila vijest da je Zahiragić u tinejdžerskim danima svog školskog druga izbo nožem i ostavio ga u školskom toaletu da iskrvari. Očigledno je da je u tim godinama Zahiragić više bio zabavljen čakijom nego košarkaškom loptom, pa nije baš najbolje uspio pohvatati priliku.

Stoga, koristimo ovu priliku da mladoj nadi SDA, pojasnimo.

Dragi Harise, u košarci je igraču s loptom u rukama dozvoljeno učiniti dva koraka prije nego što loptu izbaci. To se zove popularni “dvokorak”. Dakle, ukoliko igrač nakon dva koraka izbaci loptu i postigne koš, taj koš se pika.

pressmedia.ba