Golubović o odbranjenom penalu Bekriću: Čekao sam ga do posljednjeg trenutka

Jedan od junaka današnje pobjede Slobode nad Željezničarom bio je svakako sjajni čuvar mreže Tuzlaka Adnan Golubović.

Jedan od junaka današnje pobjede Slobode nad Željezničarom bio je svakako sjajni čuvar mreže Tuzlaka Adnan Golubović.

U odlučujućim trenucima kada je meč lako mogao otići na stranu gostiju, Golubović je još jednom pokazao da je bez sumnje jedan od najkvalitetnijih golmana Premijer lige BiH.

Prvo je sjajno intervenisao u prvom poluvremenu kada je Ermin Zec bio u situaciji „jedan na jedan“, a nakon toga Golubović još jednom pokazuje koliko ga je teško nadmudriti iz penala.

Ovoga puta jedanaesterac je odbranio iskusnom Samir Bekriću, a čak je uspio i da osujeti njegov pokušaj nakon odbijene lopte. Doduše, treba reći i da je Bekrić užasno loše šutirao nakon odbijanca, kada je od cijelog gola šutirao direktno u Golubovića, a uz to i jako slabo.

„Čekao sam ga na liniji do posljednjeg trenutka. Do momenta kada je uputio udarac“, objašnjava Golubović kako je uspio pročitati namjere fudbalera Željezničara za zvaničnu stranicu Slobode.

Goluboviću je to bio ukupno četvrti odbranjeni penal ove sezone. Prije Bekrića, uspio je ukrotiti udarce Tonija Jovića (Široki Brijeg), Gorana Brkića (Tuzla City) i Adnana Osmanovića (Olimpik). Ovoga puta Golubovićeva odbrana pokrenula je igru Crveno – crnih koji su na kraju i upisali trijumf protiv Željezničara.

„Bila je ovo stvarno teška utakmica. Nije lako odigrati ovakav meč nakon četiri uvodna poraza ovog proljeća. Ipak, cijela ekipa je živjela za pobjedu“, ističe Golubović, te dodaje:

„Čestitam svima na ovoj velikoj pobjedi. Posebno bih se zahvalio treneru golmana Mirsadu Dediću i kolegi Luki Kukiću bez kojih sigurno ne bih igrao i branio na ovakav način“.

KOMENTARI