Skenderagić: Moj san je da Sarajevo bude kao nekad, ali ne mogu prihvatiti funkciju gradonačelnika

Nijaz Skenderagić, jedan od onih koji su se spominjali kao kandidati za gradonačelnika Sarajeva, zahvalio se na toj mogućnosti te kazao da je nije mogao prihvatiti.

Skenderagić za Klix.ba kaže kako je obavio razgovor s povjerenikom SDP za Kanton Sarajevo i zahvalio se na kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva, koju nije, kako kaže, mogao prihvatiti.

“Biti kandidat za gradonačelnika velika je čast i priznanje. Pogotovo grada kakvo je Sarajevo. Moja generacija odrastala je u ambijentu svakodnevne brige, želje i nastojanja da Sarajevo uvijek bude ljepše i bolje. U svakom pogledu. Kao što je bila čast i priviligeja biti jednim od ljudi koji su bili učesnici u izgradnji objekata i organizaciji ZOI ’84”, kaže on.

Ovo je grad kojim se trebamo ponositi i činiti sve da mu vratimo šarm i duh našeg šehera, nastavio je.

“Zahvaljujem se svima koji su smatrali da moja malenkost može uspješno kormilariti brodom Sarajevskim. Moj san je da Sarajevo opet bude kao nekad. Grad u kojem će svima biti lijepo”, kazao je Skenderagić.

Izbor za gradonačelnika Sarajeva otišao je ćorsokak nakon što je iz utrke izašao Bogić Bogićević. Bogićević je razloge svog odustajanja objasnio u tri obraćanja javnosti u kojima je krivnju usmjerio na stranke koje su ga kandidirale, piše Klix.

pressmedia.ba