Stanivuković: Banju Luku finansiram iz svog džepa zadnja tri dana

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi je rekao kako “već tri dana grad finansira iz svog džepa”.

“Posljednja tri dana finansiram grad iz svog džepa“, rekao je Stanivuković.

“Nisam kravataš, nisam foteljaš. Hoćemo da platimo nešto sto ne trebamo, a ne plaćamo ljude koje treba da platimo”, dodao je nakon sastanka kada je pred novinare izašao tužan i zabrinut.

”Osjećam se beznadežno. Neka vas za**bava. Tražite od Banje Luke nešto što nema. Ponudili smo maksimum što je moguće. Sad kažu ponudite opet novi budžet. Predlažu da se formiraju komisije da razmatraju. Nemamo vremena za komisiju”, istakao je gradonačelnik Banje Luke.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić rekao je po završetku da je radni sastanak sa dobrim zaključcima te kazao da “budžet nije pijaca”.

Podsjetimo, Ilić se danas sastao sa Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u Skupštini grada.

Budžet Banje Luke, težak oko 150 miliona KM, koji je predložio Stanivuković i na koji je skupštinska većina, okupljena oko SNSD-a dostavila amandmane od oko 6,5 miliona KM tražeći pomoć za pogođene epidemijom virusa korona – privrednike, zdravstvene radnike, porodilje i ugostitelje, nije usvojen na nedavnoj sjednici Skupštine Banje Luke.

Stanivuković je ranije izjavio da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju, te da se ne mogu isplaćivati ni socijalna davanja, aprilske plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i martovske plate za više gradskih ustanova, prenosi Srna.

pressmedia.ba