Razbijen korona party u BiH, organizatori su političari: Pronađena droga, bivši poslanik mrtav pijan ometao policiju

Inspektori i policija su u bijeljinskom naselju Dijelovi zatekli 22 osobe u jednoj vikendici u kojoj se izvodila muzika uživo, a dva lica su uhapšena zbog ometanja policijskih službenika u vršenju dužnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

U saopštenju se dodaje da je kontrola poštovanja epidemioloških mjera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona izvršena protekle noći od 22.00 do 24.00 časa.

“Četiri lica su bila ispred objekta”, dodaje se u saopštenju.

Političari na žurci
Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bijeljina na žurci su zatečene 22 osobe i četiri ispred, a sve se dešavalo u vikendici Paradiso koja se nalazi u blizini Bijeljine.Izvor Srpskainfo otkriva da je na žurci zatečen visokorangirani član PDP Radosav Đokić, a koji je sada i odbornik u skupštini Bijeljine, a ranije je bio direktor Turističke organizacije Bijeljina.–  Osim njega, tu je zatečen Cvijetin Vilotić koji je bio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred PDP, a koji je bio veoma pijan. Vilotić je ometao policajce u obavljanju svojih poslova, a prilikom alkotestiranja utvrđeno je da je imao skoro dva promila alkohola u krvi – kaže izvor.Od visokorangiranih političara tu je zatečen i Petar Vidaković, takođe član PDP, a koji je ranije bio direktor Banje Dvorovi.– Ostali gosti takođe koji su zatečeni u ovoj vili su simpatizeri PDP, a bilo je i dosta žena, kao i dvije djevojke iz Srbije. Kod jedne od njih je nađena droga, a druga je pijana ometala policiju – dodaje sagovornik.

Zbog ometanja policijskih službenika u vršenju dužnosti uhapšena su lica čiji su inicijali C.V. iz Bijeljine i T.P, državljanka Srbije.

Prilikom pregleda, kod lica M.T, državljanke Srbije, pronađena je medicinska droga za koju nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega joj je izdat prekršajni nalog. Policijski službenici su zbog nepoštovanja epidemoloških mjera /nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru/ izdali 21 prekršajni nalog po članu 43 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, dok je protiv lica T.P. pokrenut prekršajni postupak.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se nakon dokumetovanja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima dostavi izvještaj tužilaštvu protiv vlasnika vikendice i organizatora zabave.

“Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, policijski službenici MUP-a Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

pressmedia.ba