Ekipa BHRT do kasno u noć sa ekipom Hitne pomoći Trebinje

Pored toga što moraju imati odlično znanje, timovi hitne pomoći trebaju da posjeduju dobru sinhronizaciju, smirenost i odlučnost kako reagovati u određenim situacijama. Pripadnici trebinjske hitne pomoći dobro rade svoj posao i pacijenti se mogu osloniti na njihovu stručnost.

[embedded content]

Od njihove brzine, spretnosti i naravno znanja zavise ljudki životi. Jedan tom hitne pomoći treba da bude uigran i spreman da izvrši svaki zadatak na terenu. Ljekar, medicinska sestra i vozač su ti koji u različitim situacijama trebaju pomoći čovjeku kojem je život ugrožen.

Nisu sve intervencije na području grada u nekim slučajevima do pacijenta treba pješačiti i po četrdesetak minuta bilo da je dna, ili noć. Nekada se mora intervenisati i u ekstremnim uslovima. Zanimljiv je slučaj spašavanja planinarke u zimskim uslovima na planini Orijen.

Sastavni dio tima hitne pomoći je i vozač, od koga zaviis da što prije i bezbjeno stignu na mjeto gdje se nalazi lice kojem je potrebna hitna ljekarska intervencija. Ističu da je ovo novo vozilo opremljeno kompletnom medicinskom opremeom, a raspolažu i sa radio stanicom, kako bi što prije usapostvaili kontakt u slučaju hitne intervencije na drugoj lokaciji kada su na terenu.

Zaposleni u trebinjskoj Hitnoj pomoći kažu da raspolažu sa dobrom opremom, da su im uslovi za rad odlični, a na njima je da pravovremeno reaguju po pozivu i pruže adekvatnu medicinsku uslugu.

BHRT