Mujanović: Načelnik Općine Hadžići me je na sjednici OV uporedio sa četnicima i rekao da sa mnom upravlja Beograd, da sam UDBA i da će me protjerati iz države

Vijećnik Nezavisnog bloka u Općinskom vijeću Hadžići Admir Mujanović kojem je, kako kaže, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović uputio niz prijetnji i uvreda, na početku razgovora ističe da je u Općinsko vijeće ušao isključivo zbog građana, te da je njegov primarni cilj borba protiv kriminala i korupcije.

“Njima to ne odgovara. Načelnik je napravio neku većinu i on sa tom većinom od 13,14 u Vijeću pokušava da se ponaša kako se ponašao i ranije. Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, dobili smo u materijalima dopis gdje nas načelnik obavještava da vijećnićka pitanja i inicijative neće razmatrati, te da ih neće čak ni štampati u materijalima. Ja sam na kraju sjednice diskutovao o tome i rekao načelniku da će štampati materijale, jer ova država nije bezvlašće i vi ne možete glumiti paradržavu u okvirima države”, kazao je Mujanović. 

Kako kaže Mujanović, izrevoltiran njegovom izjavom, Ejubović ga je uporedio s četnicima i uputio prijetnje.

“Načelnik mi je rekao da ovakvim kao što sam ja upravlja Beograd, da sam UDBA, da su ovako radili i četnici i da će me protjerati iz države. Nakon toga načelnik silazi sa govornice i pred svim vijećnicima obraća mi se sa riječima da će me pod noge baciti i protjerati iz države”, izjavio je Mujanović.

Nakon toga, kaže, odlazi u MUP gdje daje izjavu i podnosi krivičnu prijavu protiv načelnika Općine Hadžići Hamde Ejubovića. 

“Ovo će se nastaviti, ovo se neće završiti na ovome. On će sada krenuti prema meni sa inspekcijama i svim mehanizmima koje on drži u svojim rukama”, zaključio je zastupnik Nezavisnog bloka u Općinskom vijeću Hadžići u današnjem razgovoru za Source.ba portal.

pressmedia.ba