UKC RS: Nijednom medicinskom radniku neće biti smanjena plata

Predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija rekao je da je od rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske dobio uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata.

Šerbedžija je, povodom navoda o smanjenju plata medicinskim radnicima u UKC-u Republike Srpske, za ATV rekao da su razne spekulacije kružile medijima.

On je naveo da su predstavnici Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara danas održali sastanak sa generalnim direktorom UKC-a Vladom Đajićem i menadžmentom najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj na kojem je rečeno da se čak intenzivno radi na povećanju tih primanja radnika u UKC-u.

Prema njegovim riječima, u toku je izrada Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a Strukovni sindikat je iznio predloge za način rješavanja dežurstava i pripravnosti, što je podržao i direktor Đajić.

“Cilj je da se konačno nađe način za isplatu dežurstava, isplatu pripravnosti, i za njihovo stavljanje u upravne okvire”, kaže Šerbedžija.

BHRT