Banjaluka: Otkazan kolegij Skupštine grada

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić otkazao je kolegij Skupštine grada jer je gradonačelnik kasnio 25 minuta. Gradonačelnik Draško Stanivuković je izjavio da on nije kasnio te da je bio u zgradi i otišao u salu u kojoj se obično održavaju, nakon čega je sišao je u salu Skupštine.

Ilić je rekao da se kolegij otkazuje do daljnjeg jer se gradonalčelnik nije pojavio. Odbornici koji su na vrijeme došli na kolegiju su, nakon što su vidjeli da se neće održati, napustili salu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je izjavio da on nije kasnio te da je bio u zgradi i naveo da se ni Dragoslav Topić nije pojavio na kolegiju .

Ilić se nakon otkazivanja kolegijuma želio obratiti novinarima ali ga je u tome prekinuo sam gradonačelnik koji je istakao da je bio u zgradi i otišao u salu u kojoj se obično održavaju, nakon čega je sišao je u salu Skupštine.

Ilić je naglasio da je gradonačelnik kao i svi odbornici obavješten da je Kolgijum planiran za danas u 10 sati.

Pristojno je reći da će neko kasniti, ali se trebalo javiti. Kolegij će se održati sutra u 10 satia. Јedno je politika, ali je ovo jedna sasvim druga stvar – naveo je Ilić.

Dodao je da se odbornik Topić javio da ne može doći jer ima temperaturu, ali da je umjesto njega došla njegova zamjena odbornik Zoran Popović.

Stanivuković je komentarišući to objašnjenje rekao da on nema zamjenu jer, kako je rekao, Skupština to ne da.

BHRT