Kanton Sarajevo dobija specijalizovana taksi vozila za osobe sa invaliditetom

Zahvaljujući izmjenama Zakona o taksi prevozu osobe sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo dobiće specijalizovana taksi vozila, izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U saopštenju iz Vlade KS navedeno je da je, nakon što je donesen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prevozu Federacije BiH, Skupština KS na prijedlog Vlade KS i Ministarstva saobraćaja usvojila izmjene Zakona o taksi prevozu, kojima će, između ostalog, biti omogućeno korištenje posebnih taksi vozila za osobe sa invaliditetom.

“Sve ranije inicijative našeg ministarstva, kao i kantonalnih i federalnih zastupnika urodile su plodom. Inicijative su se odnosile na to da se taksi prevoznicima prvenstveno omogući registracija vozila namijenjena za prevoz osoba sa invaliditetom, što je bio preduslov za rješavanje problema prevoza invalidnih lica taksi prevozom. Nastavićemo osluškivati potrebe građana i stvarati jednake uslove za sve”, poručio je Šteta.

U saopštenju su dodali da će Vlada KS shodno izmjenama i dopunama ovog zakona, u narednom periodu propisati Kodeks oblačenja i ponašanja taksi vozača u toku radnog vremena.

BHRT