Jarošik: Nisam mogao zamisliti da će Rahimić biti trener, bio je poput mentora i prevoditelja Oliću

Jiri Jarošik, bivši fudbaler CSKA Moskve i Chelseaja, govorio je o imenovanju Ivice Olića na mjesto trenera Moskovljana, a dotakao se i Elvira Rahimića.

Jiri Jarošik, bivši fudbaler CSKA Moskve i Chelseaja, govorio je o imenovanju Ivice Olića na mjesto trenera Moskovljana, a dotakao se i Elvira Rahimića.

U ruskim medijima ranije se pominjalo da će Olić u svoj stručni štab uvrstiti Rahimića, a Jarošik mu savjetuje da to uradi.

“Bilo bi jako lijepo biti u tom stručnom štabu, ali on ima dovoljno prijatelja u svijetu fudbala. Mislim da će Ivica okupiti svoj tim. A ako bi me nazvao zahvalio bih mu se i rekao da imam svoj put. Savjetovao bih mu da odvede Rahimića u njegovo sjedište. Elvir je prava legenda CSKA. Dugo živi u zemlji i odlično poznaje ruski fudbal”, rekao je trenutni trener Celja.

Kada je Jarošik dijelio svlačionicu sa Olićem i Rahimićem u CSKA, nije ni pomišljao da će oni jednog dana postati treneri.

“Sa 25 godina razmišljate isključivo poput fudbalera, a niko ne gleda tako daleko ispred sebe. Ali sa 30 godina svijet počinjete doživljavati drugačije, jer imate porodicu i vaša se karijera bliži kraju”, rekao je Jarošik, dodavši:

“Tih godina nisam mogao ni zamisliti da će Olić, Dmitrij Kiričenko, Elvir Rahimić i Sergej Semak postati treneri. Da sam ih kasnije upoznao, možda bih dao takvu prognozu. U svakom slučaju, bilo bi jasno ko se ponaša kako i šta želi”.

Čeh je otkrio da je Rahimić bio poput mentora i prevoditelja Oliću u ekipi CSKA.

“Od tada je prošlo puno vremena … Naravno, stranci uvijek međusobno komuniciraju više nego s Rusima. Ali tada smo imali posebno prijateljsku ekipu. Rahimić je postao, moglo bi se reći, Olićev mentor i njegov prevoditelj. Ivica je sam želio uspostaviti kontakt sa svima, jer je bio vrlo društvena osoba, ali nije dobro znao jezik”, kazao je bivši češki reprezentativac, te je dodao:

“Bilo je zabavno kad je htio reći nešto u teoriji, ali niko ga nije mogao razumjeti. Samo sam ja shvatio bit i pokušala prevesti. Puno smo se smijali. Ali Ivicu sam uvijek poštovao, jer sam vidio kako se trudi, igra i voli fudbal. Sviđaju mi ​​se ti ljudi i igrači. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s njim”.

KOMENTARI