Lijep gest bivšeg igrača Željezničara: Enes Sipović poklonio lopte sarajevskom klubu

Nekadašnji fudbaler Željezničara i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Enes Sipović, danas nosi dres indijskog Chennaiyina.

Nekadašnji fudbaler Željezničara i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Enes Sipović, danas nosi dres indijskog Chennaiyina.

U ovaj klub je stigao prošlog ljeta iz katarskog Umm Salala, a sada je napravio jedan lijep gest i obradovao sve u jednom sarajevskom klubu.

Riječ je o Fudbalskom klubu Respekt, koji je više poznat po svojoj školi fudbala, a kojem je Sipović poklonio nekoliko lopti za seniorsku selekciju.

“Pitate se zašto baš 4-4-1-1 formacija. E to pitajte selektora fotografije, ili, pak, momke na pozicijama stopera.

A mi ćemo se zahvaliti Enesu Sipoviću! Enes Sipović je rođen 1990. godine u Sarajevu. Prošao je nekoliko selekcija u Omladinskoj školi FK Željezničar, a kao junior odlazi u Rumuniju i potpisuje za Otetul Galati čiji je član bio šest godina. Iz Otetula odlazi u Westerlo, a potom u marokanske ekipe Ittihad Tanger i Berkane. U Željezničar dolazi nakon Ohod Al-Medina iz Saudijske Arabije. Poslije Želje odlazi u katarski premijerligaš Umm Salal SC. Trenutno igra u Indiji. Sipović je bivši mladi reprezentivac naše zemlje.

Enes nam je poklonio lopte, za naše seniorske selekcije. Hvala Enese!”, piše u objavi FK Respekt.

Pitate se zašto baš 4-4-1-1 formacija. E to pitajte selektora fotografije, ili, pak, momke na pozicijama stopera. A mi…

Objavljuje Fudbalski klub RespektSrijeda, 7. travnja 2021.

KOMENTARI