Draško Stanivuković na televiziji u vlasništvu kuma Milorada Dodika pročitao imena svih Dodikovih firmi, pogledajte paničnu reakciju voditelja

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je na Alternativnoj televiziji, koja je u vlasništvu poduzetnika Slobodana Stankovića, inače kuma Milorada Dodika.

To je gostovanje uslijedilo nakon što je Stanivuković na konferenciji za medije otkrio kako dijelovi zgrade u kojoj je smješten ATV, nemaju upotrebnu dozvolu.

U razgovoru, Stanivuković je odgovarao na brojna pitanja, poput onoga zbog čega ima problem sa SNSD-ovom većinom u Gradskoj skupštini, ali i otkrio zbog čega već 20 godina bivši gradonačenik Igor Radojičić i njegovi prethodnici nisu pokrenuli pitanje uklanjanja ilegalnih objekata u tom gradu, od kojih je jedan u vlasništvu Mileta Radišića, još jednog kuma Milorada Dodika.

Nekoliko minuta prije kraja razgovora, Draško Stanivuković s već pripremljenog papira pročitao je sve firme koje se povezuju sa porodicom Dodik, kao i koliko je “Prointer”, firma Igora Dodika, dobila novca iz budžeta Republike Srpske.

pressmedia.ba