Nastava u PK-u počinje od ponedjeljaka, primjenjivaće se više modela

Nakon proljetnog odmora učenika, nastava u svim osnovnim i srednjim školama Posavskog kantona počeće 12. aprila po jednom od predloženih Modela organizacije nastave za školsku 2020./21. godinu s higijensko-epidemiološkim uputstvima, u zavisnosti od konkretne školske i razredne situacije.

Kako se navodi, odabir modela za svaku pojedinu školu ili odjel koordinisaće kantonalno Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Za sva odjeljenja razredne nastave (od I. do V. razreda) u osnovnim školama, za učenike završnih razreda srednjeg obrazovanja te za učenike ostalih razreda osnovnih i srednjih škola koji imaju do 15 učenika, biće organizovana neposredna nastava sa svim učenicima, svakoga dana, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Za odjeljenja učenika predmetne nastave u osnovnim školama (od VI. do IX. razreda) i odjele učenika srednjih škola (izuzev učenika završnih odjela), koji imaju više od 15 učenika, nastava će se organizovati po kombinovanom modelu organizacije nastave Model I. – Kombinovani model organizacije nastave (nastava u turnusima), saopštili su iz kantonalne Vlade.

BHRT